Slovarji

Kateri spletni slovar je najboljši

prevajanje-translat

Na spletu je kar nekaj slovarjev, nekateri so boljši, nekateri slabši. Za boljše razumevanje angleških besed je najboljši Dictionary.com. Poglejte, kako slovar razloži besedo translate. Dobite tudi podatke, od kje beseda izhaja:

1250–1300; me translaten < L trānslātus (ptp. of trānsferre to transfer), equiv. to trāns- trans- + -lātus (suppletive ptp. of ferre to bear 1 ), earlier *tlātus, equiv. to *tlā- bear (akin to thole 2 ) + -tus ptp. suffix

Pri prevajanju v in iz sloveščine sta zelo uporabna Amebisov slovar in slovar Najdi.si, ki obstaja šele kratek čas.
Kako slovar na Najdi.si prevede besedo prevod:

Slovensko-angleški
prevod

* translation
~ besedila – translation of a text
* rendering
~ song

Slovensko-nemški

prevod
– Übersetzung
~ besedila je slab – die Übersetzung des Textes taugt nichts

simultan prevod – Simultanübersetzung

Za zanesljiv prevod vaših besedil boste morali kontaktirati prevajalsko podjetje, kot je Translat.  Vedno se prepričajte tudi o referencah podjetja, pri katerem boste naročili prevajanje.

Kateri spletni slovar je vam najbolj všeč in katerega najbolj pogosto uporabljate?

12 thoughts on “Kateri spletni slovar je najboljši”

  1. Pozdravljen

    Meni najbolje ustreza google translate in Evroterm. Po pravici povedano niti ni težko najti slovarje (lahko napišem še cel seznam) za velike svetovne jezike, ko sem pa iskal slovar za prevajanje npr. iz makedonščine v slovenščino ali angleščino (ali skoaj katerikoli drug jezik), sem pa ugotovil, da je lažje najti slovarje za svahili itd.

  2. Tema je že malce stara….pa vendar. Jaz pri delu uporabljam Pons, Merriam-Webster in občasno Urban dictionary. Daleč najboljši pa mi je ASP32 (ni online). Mogoče zato, ker sem se nanj tako zelo navadila. Dober slovar, je tisti, ki nekomu ki ni poznavalec tujega jezika in torej iskano besedo ne pozna in temu primerno le-te ne zna pravlno niti napisati (črkovati), pa mu kljub vsemu pomaga najti rešitev.
    Pa hev a najs dej…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


*